Úspech na Biblickej olympiáde

16.04.2010 20:12

Dňa 12.marca 2010 sa v priestoroch ZŠ a MŠ sv. Kríža v Kežmarku uskutočnil už IX. ročník Biblickej olympiády pre stredné školy.

Do podujatia sa v dopoludňajších hodinách zapojilo 9 družstiev z Kežmarku, Popradu a Starej Ľubovne, medzi nimi aj družstvo našej školy. Členkami tímu Strednej umeleckej školy boli: Mária Maľáková (4.B), Veronika Suráková (2.A) a Simona Ondičová (2.B).

Súťaž pozostávala z 5 úloh, v ktorých si študenti preverili svoje vedomosti zo 4 kníh Svätého Písma: Sdc, Dan, Flm a Jak.

Na diecézne kolo Biblicej olympiády postúpili z prvého miesta: Stredná umelecká škola v Kežmarku; z druhého miesta: Gymnázium P. U. Olivu v Poprade a cirkevné gymnázium sv. Mikuláša v Starej Ľubovni.

Diecézne kolo Biblickej olympiády sa konalo v priestoroch kňazského seminára biskupa Jána Vojtaššáka v Spišskej Kapitule dňa 14. apríla 2010. Naše súťažiace odsadili krásne 6. miesto.

Majke, Veronike a Simonke srdečne blahoželám a prajem im veľa úspechov.

 

Spracoval: Kaplán Peter Dobrovič

 

 

Každý rok sa koná Biblická olympiáda, ktorej sa tento rok zúčastnil už druhýkrát tím zo Strednej umeleckej školy v Kežmarku: Majka Maľáková, Veronika Suráková a Symon Ondičová.

Olympiáda pozostávala z kníh Starého zákona: kniha Daniel, kniha Sudcov a listov z Nového zákona: Jakubov list a list Filemónovi.

Pripravovali sme sa už niekoľko mesiacov vopred pod vedením a s veľkou pomocou pána kaplána Dobroviča.

Okresné kolo Biblickej olympiády sa tento rok odohralo v priestoroch ZŠ a MŠ sv. Kríža v Kežmarku, 12. marca 2010.

Mali sme menšie obavy, ale nedávali sme to najavo.  Brali sme to s úsmevom a tak to aj dopadlo – obsadili sme 1. miesto a postúpili sme na diecézne kolo.

To sa konalo na Spišskej Kapitule 14. apríla 2010.

Jednou zo súťažiacich úloh bola aj scénka, ktorá mala byť z niektorej knihy, z ktorých sme sa mali pripravovať, a tak sme si vybrali príbeh o Zuzane z knihy Daniel. Ten sme pretransformovali do dnešnej doby. Scénka nám vyšla perfektne, no nezožali sme až taký úspech ako na predošlom kole. Skončili sme na 6. mieste. Boli sme trochu sklamané, lebo sme chceli ísť na celoslovenské kolo, ale tak ako sme si povedali aj minulý rok: „Snáď na ďalší rok to vyjde!“

Ale tentokrát to už bude bez Majky, ktorá sa aj napriek maturitným skúškam zúčastnila olympiády.

Majka nám bude chýbať, ale rady prijmeme záujemcu do partie, takže sa nám smelo ozvite. 

 

Spracovala: Symon Ondičová, 2.B