Naši umelci v prírode (plenér v Červenom Kláštore)

29.06.2011 22:25

 

Koniec roka býva obdobím, keď úsilie našich študentov pomaly upadá a ich pozornosť v škole býva zastretá nudou. Preto nám padla všetkým vhod realizácia plenéra v rámci projektu realizovaného našou školou pod názvom Vzdelávajme sa moderne. Práve tento projekt dal možnosť našim študentom zmeniť pôsobisko ich umeleckej tvorby z už okukanej školy na exteriéry nádhernej prírody v lokalite Červeného Kláštora. Často krát bol plenér organizovaný školou neprístupný pre študentov z finančných dôvodov. Práve preto bol tento plenér veľkou možnosťou zažiť niečo zaujímavé, pretože doprava, strava a ubytovanie boli plne hradené z rozpočtu projektu a tak sa ho mohli zúčastniť aj študenti, ktorí by s tým inak mali problémy a museli by tento zážitok a túto možnosť oželieť. Myslím, že si to všetci patrične uvedomovali, a preto sme si to tam bez veľkej ujmy aj užili. Tým, užili, máme na mysli tvorivo a umelecky, ale aj ľudsky a priateľsky.

Celý plenér sa konal priamo v Červenom Kláštore v termíne od 20.6.2011 do 24.6.2011. Obdivovať tento kraj svojim umeleckým okom mali možnosť študenti triedy 2.A a dve študentky z 1.A. Každý deň bol plný tvorby v prírode, ale aj odborných rád od pedagógov, ktorí dozerali nad tvorbou svojich zverencov. Ranná rosa, rozčerená hladina Dunajca, Tri koruny, ale aj duch lietajúceho Cypriána, to všetko vplývalo na tvorbu našich mladých umelcov a posúvalo ich do zaujímavých kompozícií a maliarskych, či kresebných prístupov.

Svoje odborné rady na tomto plenéri rozdávali PaedDr. Ladislav Majoroši, Mgr. Zuzana Girgášová, Mgr. Nikola Podolinská, Mgr.art. Marek Rusňák a PaedDr. Jarmila Dobešová- Serbinčíková.

Všetci spoločne pracovali na kresbách a maľbách, ktoré bude možné vidieť na spoločnej výstave po skončení ešte dvoch jesenných plenérov. Celú našu aktivitu i zábavu sme sa snažili dokumentovať, čo máte možnosť aj vidieť na fotkách, aby nám všetci závideli a túžili sa zúčastniť rovnako vydareného plenéru.

 

...fotky...