Exkurzia v Medzilaborciach - výstava Andyho Warhola

28.04.2010 20:13

Deň 27. apríl 2010... Slnko sa neúnavne snažilo byť naším sprievodcom a putovať s nami tým azda najrušnejším miestom, ktorým sa vtedy zdala byť vlaková stanica v Poprade. Hlúčik náhliacich sa ľudí sa tešil na nové prekvapenia a zaujímavosti v štýle Andy Warhol.

Cesta do Medzilaboriec sa zdala byť dlhá, no určite stála za ten pocit pri pohľade na farebné diela jedného z najlepších predstaviteľov moderného pop-art umenia.

Od otlačených slepačích nožičiek, cez fotoaparáty a spomienky z jeho života sme v galérii prešli až ku originálnym sieťotlačovým grafikám. Myslím, že nielen pre mňa boli tieto práce tajuplné a to predovšetkým prevedením ale aj motívom.

Andy (ak ho tak smiem nazvať) zrejme miloval slávu, keďže tak rád zobrazoval slávnych. Jednou z osobností sa vďaka tomuto stal. Dúfam, že v týchto dielach nasledujúce generácie uvidia to, čo my... Geniálne zladené farby a tváre...

Po výstave sa cesta zdala byť kratšia, ako každá spiatočná. Svoje obzory sme si rozšírili o nové poznatky. Bol to krásny deň a nielen kvôli vďačnému počasiu...

 

Barbora Popovičová, 3.A

  

... F O T K Y ...